PicturePeople 7 Of 12

Hallo lieve mensen

Wij zijn Michele, Loubna, Esther en Veroniek: de vier vaste verloskundigen.

We begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraambed.
Het is belangrijk dat je ons alle vier op het spreekuur leert kennen. Degene die dienst heeft op het moment dat je bevalling is begonnen zal de bevalling begeleiden.

We begeleiden eventueel een bevalling thuis, maar ook als je op eigen wens of op medische indicatie in het ziekenhuis gaat bevallen.


Esther en Veroniek zijn vriendinnen geworden tijdens de opleiding aan de Academie Verloskunde Maastricht. Onze droom is uitgekomen om in 2009 samen een verloskundigenpraktijk te starten.
Michele Nelissen werkt sinds maart 2019 en Loubna Assabre vanaf oktober 2019 bij ons in de praktijk.
Esther en Veroniek hebben beiden kinderen en met de komst van Michele, Loubna en ook onze vaste vervangster Fiona is het werk als verloskundige beter te combineren met een gezin thuis.

La Vie is gegroeid van een hele kleine duo praktijk naar een prachtige praktijk waarin we inmiddels met acht man werken.

We oefenen ons vak uit met veel liefde en passie.

Team La Vie

We werken in totaal met acht personen in de praktijk:


- Vier verloskundigen: Michele, Loubna, Esther en Veroniek
- Drie echoscopisten: Fiona, Wendy en Kristel
- Eén assistente: Daphne

Esther van Kuijk; Verloskundige

Hallo aanstaande mama en partner. Ik ben Esther van Kuijk, verloskundige in deze praktijk. In 2009 ben ik samen met mijn collega Veroniek van Geenen deze prachtige verloskundigenpraktijk gestart.

Het zelf starten van de praktijk was een unieke kans om te kunnen werken als verloskundige en zelf het vak te kunnen invullen hoe ik verloskunde voor mij zie. Verloskundige zijn zit in mijn bloed.
Met nog evenveel passie en toewijding als bij de start, werk ik enorm graag, en veel, als verloskundige binnen La Vie.
Een bevalling begeleiden blijf ik magisch vinden en het werkt verslavend!

PicturePeople 4 Of 12Ik woon al geruime tijd samen met mijn partner Robert en mijn schat van een bonusdochter Iris. Met een niet goed functionerende baarmoeder, endometriose, PCOS, een zeer slecht functionerende hormoonhuishouding, de nodige IVF/ICSI behandelingen en een onvruchtbaarheidsverklaring op zak had ik nooit verwacht zelf een zwangerschap mee te mogen maken.

In 2017 werd ik tegen alle verwachtingen in toch zwanger! In Juni 2018 is ons zoontje Scott per spoedkeizersnede geboren. Nog altijd zit ik op een blauwe wolk.
Enorm dankbaar dat ik hem heb, knaagt het als verloskundige toch wel dat ik nooit een wee heb mogen ervaren. Meteen na het stoppen van de borstvoeding heb ik weer verschillende ICSI pogingen gedaan maar tot op heden lijkt het, dat een 2e wonder er niet in zit.
Daarom geniet ik extra van de mooie bevallingen die ik mag begeleiden en knuffel een minuutje langer met al die prachtige baby’tjes in het kraambed.

Het zijn van een verloskundige in de puurste vorm: zwangerschap, bevalling en kraambed begeleiden is hetgeen waar ik het aller gelukkigste van word. Ik kies er daarom bewust voor vooral ‘alleen’ dit te doen. Mijn werkdagen zijn lang. Ik heb dan ook bewust gekozen geen groeiecho’s binnen de praktijk te maken en/of anticonceptie te plaatsen zodat ik zoveel mogelijk spreekuur en diensten kan draaien.

Naast de verloskunde in de praktijk maak ik me ook sterk voor verloskunde in het algemeen en hoop dat generaties na ons nog steeds met een eigen verloskundige mogen/kunnen bevallen.

Ik volg veel scholingen/trainingen en ben in 2017-2018-2019 kringvoorzitter geweest van de groep verloskundigen in deze regio. Momenteel zit ik in het verloskundig samenwerkingsverband waar ik namens de groep verloskundigen samen met de gynaecologen om tafel zit om verloskunde in onze regio vorm te geven en zorg ervoor dat alle hoogrisico cliënten besproken worden met de gynaecoloog om zo een individueel zorgpad te maken, waarbij jullie als zwangeren de best mogelijke zorg krijgen.
Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en een bijdrage te mogen leveren in deze belangrijke periode uit jullie leven!Veroniek van Geenen: Verloskundige

Hallo Lieve mensen.

Ik ben Veroniek van Geenen, een van de vier vaste verloskundigen in deze praktijk.
Vanaf mijn 16e ben ik samen met mijn jeugdliefde Lowis Wolff, waar ik mee samenwoon in Treebeek/Brunssum. Wij hebben samen twee prachtige en lieve kindjes Jort en Julie. Ze zijn beiden geboren onder begeleiding van mijn lieve collega en vriendin Esther van Kuijk in 2016 en 2018.

1 PicturePeople 1 Of 12In 2005 begon het allemaal. Ik startte samen met Esther de opleiding tot verloskundige aan de Academie Verloskunde Maastricht. Gedurende de opleiding hadden we het al over het samen starten van een praktijk.

In 2009 is die droom uitgekomen en werd Verloskundigenpraktijk La Vie geboren.
Van een handjevol eerste cliënten, een klein slaapkamertje als praktijkruimte, is La Vie nu jaren later, uitgegroeid tot een mooie gezonde bloeiende praktijk op meerdere locaties, waar we inmiddels met z’n achten werken!

Door de jaren heen zijn er verloskundigen collega’s gekomen en gegaan. We zijn op zoek gegaan naar een fijn, gezellig team met allemaal dezelfde visie en passie voor het vak.

Nu ik moeder geworden ben is er naast de nog altijd groeiende praktijk een gezinsleven bijgekomen. Om werk en privé goed in balans te houden zijn in 2019 onze lieve collega’s Michele en Loubna ons team komen versterken.
We proberen met z’n allen jullie een warm welkom te geven bij La Vie en we hopen jullie zo goed mogelijk te begeleiden in deze bijzondere periode van jullie leven.

Na de opleiding tot verloskundige heb ik de basisopleiding echoscopie gevolgd. Binnen La Vie werk ik als verloskundige en zie je me op het spreekuur/ bij de bevalling en in het kraambed. Op het reguliere spreekuur maak ik medische basisecho’s en je zou me eventueel kunnen tegenkomen bij het plaatsen van een spiraaltje.

Tot ziens in de praktijk!Michele Nelissen: Verloskundige

Ik ben Michele Nelissen, een van de vier vaste verloskundigen in deze praktijk. Ik ben geboren en getogen in Illikhoven, een klein dorpje van max. 100 inwoners. Inmiddels woon ik met mijn vriend en onze franse bulldog Dame in Suesterseel, een (iets groter) dorpje net over de grens bij Schinveld.

PicturePeople 5 Of 12Na wat omwegen, besloot ik om mijn passie te volgen en te starten aan de opleiding verloskunde te Maastricht. Na jaren hard werken kon ik begin 2018 mijn diploma in ontvangst nemen. Eindelijk mocht ik mij verloskundige noemen, en het wonder van het leven keer op keer aanschouwen.

Na een tijdje waargenomen te hebben bij verschillende praktijken in het land, kreeg ik de kans om in maart 2019 deel te mogen uitmaken van dit fantastische team.

Het wonder van een nieuw klein leventje blijft mij fascineren. Ik vind het een eer om ouders te mogen begeleiden in deze bijzondere periode van hun leven. Hun te ondersteunen in de voorbereiding naar het ouderschap. Intense momenten tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik streef ernaar om samen met jullie dit avontuur tot een bijzonder, onvergetelijk en mooi einde te brengen.

Naast verloskundige ben ik ook gecertifieerd draagconsultente. Voor vragen m.b.t het dragen van jullie kindje, mogen jullie mij benaderen.
Daarnaast kunnen jullie mij ook tegen komen als echoscopiste in deze praktijk. Ik ben bevoegd om vroege echo’s, termijnecho’s en groeiecho’s te maken. Tevens kun je mij ook tegenkomen, wanneer je een spiraaltje wil laten plaatsen.

Tot ziens in de praktijk!Loubna Assabre; Verloskundige


PicturePeople 3 Of 12 Ik ben Loubna, een van de vier vaste verloskundigen in deze praktijk. Ik ben opgegroeid in de regio Parkstad en al op jonge leeftijd wist ik dat mijn passie bij het vak verloskunde lag.

Na mijn beëdiging ben ik als verloskundige vrijwel direct aan de slag gegaan als waarneemster bij verschillende praktijken. Na een periode in Noord-Brabant gewerkt en gewoond te hebben, ben ik weer terug in het mooie Zuid-Limburg.

Sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier bij verloskundigenpraktijk La Vie.

Daarnaast ben ik recent gestart met de opleiding Echoscopie om me nog verder te ontwikkelen in dit prachtige vak. Ik geniet volop van mijn beroep en heb het voorrecht om aanstaande ouders te begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van hun leven.

Als verloskundige hoop ik door middel van goede persoonlijke begeleiding en voorlichting op maat dat vrouwen en hun partner vertrouwen krijgen in hun eigen kracht en zelfbewust keuzes maken en zodoende tevreden terug kijken op een zeer bijzondere periode in hun leven.

Tot ziens in de praktijk!Daphne Wante: Praktijkassistente

PicturePeople 2 Of 12Hallo aanstaande mama’s en partners. Ik ben Daphne Wante de praktijkassistente van La Vie.
Mama van een zoon Luca en een dochter Milou.

Sinds april 2018 ben ik werkzaam in deze gezellige praktijk. Een nieuwe spannende en uitdagende baan. Hiervoor heb ik gewerkt als kraamverzorgende. Met dit als achtergrond probeer ik jullie goede tips en adviezen te geven.

De cliënten kunnen bij mij terecht met algemene vragen en voor het plannen of verzetten van afspraken.

Ik werk maandag t/m vrijdag van 9:00-14:00 op een van de locaties van de praktijk. Je kunt me dan tegenkomen voor het plannen van de volgende afspraak of het regelen van bijvoorbeeld een consult bij de gynaecoloog.

Wanneer je het algemene nummer van de praktijk belt (045-7634372), krijgen jullie mij aan de lijn.

Indien er sprake is van spoed/ en of dringende vragen waarbij je de verloskundige wilt spreken, bellen jullie naar het spoednummer (045-7634371).

Tot ziens/horens in de praktijk!


Echocentrum La Vie

Trots zijn wij op ons eigen echocentrum binnen onze verloskundigenpraktijk.
Alle medische echo’s kunnen in de praktijk zelf gemaakt worden. We hoeven je hiervoor niet meer te verwijzen naar het ziekenhuis of ander echocentrum.
Alle echo’s die we maken worden vergoed door je zorgverzekering.

Verder krijg je bij elke zwangerschapscontrole op onze praktijk een korte ‘pretecho (2D)’.
Deze wordt niet gedeclareerd en bieden wij als extra service aan binnen La Vie.

We hebben drie echoscopisten in ons team: Fiona, Wendy & Kristel

PicturePeople 6 Of 12
Wendy Jonkhout Echoscopiste La Vie Picture People
Zakelijke Profielfoto Kristel Gijsen Echoscopiste La Vie
Fiona Wendy Kristel

Fiona Hendriks, Echoscopiste Echocentrum La Vie/ Anticonceptie/ Vervangend verloskundige bij La Vie;

Mijn naam is Fiona Hendriks. Ik ben een van de drie echoscopisten van het Echocentrum La Vie.PicturePeople 6 Of 12
Tevens ben ik de vaste vervangster binnen de verloskundigenpraktijk.

Ik woon met mijn man Tim, onze zoon Pepijn en onze hond Yuna in Sittard.
In 2013 ben ik aan de Academie Verloskunde Maastricht afgestudeerd. Niet lang daarna ben ik als fulltime verloskundige bij La Vie gaan werken.
In 2016 ben ik even weg geweest uit de praktijk, om elders in de regio te werken als verloskundige en opleidingen te volgen voor de echoscopie en anticonceptie.
Sinds 2018 ben ik weer terug bij La Vie!

Na de geboorte van Pepijn vond ik het fijner om een iets regelmatiger rooster te volgen.
Je zult mij dan ook vooral tegenkomen tijdens de spreekuren, waarbij de nadruk ligt op afspraken gecombineerd met medische echo’s en het plaatsen en verwijderen van spiralen.

Indien één van de dienstdoende collega’s echter uitvalt door bijvoorbeeld vakantie of ziekte, zal ik haar rooster overnemen. Dat betekent dat je mij (vooral in vakantieperiodes) ook kunt tegenkomen bij je bevalling of in het kraambed.
Wat hieraan enorm fijn is, is dat er nooit een vreemde aan je bed zal staan bij de bevalling.

Ik wens iedereen een hele fijne en positieve ervaring toe rondom het zwanger zijn, bevallen en in het kraambed. Ik zal proberen hier op een persoonlijke manier aan bij te dragen!
Graag tot snel!

Wendy Jonkhout, Echoscopiste Echocentrum La Vie;

Wendy Jonkhout Echoscopiste La Vie Picture PeopleHallo lieve mensen, ik ben Wendy Jonkhout.

Ik werk als een van de drie echoscopisten in het
Echocentrum van La Vie.

Van origine ben ik ook opgeleid tot verpleegkundige en verloskundige.
Daarna ben ik vier verschillende echoscopie opleidingen gaan volgen en ben ik gespecialiseerd in het
maken van alle verloskundige en gynaecologische echo’s.
Verder plaats ik spiralen en geef ik trainingen aan andere verloskundigen hoe zij spiralen kunnen plaatsen.

Jullie zullen mij in deze praktijk vooral tegenkomen bij de 20-weken echo’s. Daarnaast kunnen jullie mij ook zien bij het maken van bijvoorbeeld een termijnecho, groei-echo, placenta-echo of voor het plaatsen van
een spiraal.

Ik word nog altijd blij van iedere baby die ik op het
echobeeld mag bewonderen en streef altijd naar het beste beeld en een duidelijke uitleg.

Ik kijk ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten!
Tot ziens in het echocentrum.


Kristel Gijsen, Echoscopiste Echocentrum La Vie;

Mijn naam is Kristel Gijsen.Zakelijke Profielfoto Kristel Gijsen Echoscopiste La Vie
Binnen La Vie ben ik enkel werkzaam als een van de drie echoscopisten in het Echocentrum La Vie.

Jullie zullen mij in deze praktijk vooral tegenkomen bij de 20-weken echo’s. Daarnaast kunnen jullie mij ook zien bij het maken van bijvoorbeeld een termijnecho, groei-echo en/of placenta-echo.

In 2008 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde in Maastricht.
In 2016 en 2019 ben ik zelf moeder geworden van een prachtige zoon Bent en dochter Viv. Wat een ervaring, een avontuur dat ik niet had willen missen. Onvergetelijk en zo bijzonder!

Al jaren werk ik met veel plezier als verloskundige in Weert. Daarnaast heb ik me in de loop der jaren verder gespecialiseerd als echoscopiste.

Het blijft voor mij elke keer weer een wonder dat er zoiets moois en geweldigs door de natuur gevormd wordt! Het is dan ook een eer om samen met de aanstaande ouders alvast een kijkje te mogen nemen in hun toekomst. Speciale momenten beleven met het ongeboren kindje, Prachtig!

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontvangen in het echocentrum van La Vie, om samen unieke momenten vast te leggen.
Tot ziens in het echocentrum.