Kiezen tussen het regulier Consultatiebureau of Mirre zorg Consultatiebureau

Net zoals je kiest voor een verloskundigenpraktijk of kraambureau, is het ook belangrijk om na te denken over naar welk consultatiebureau je met je kindje wilt gaan.

Mirre Zorg Antroposofisch Consultatiebureau

Consultatiebureau Mirre Zorg

Mirre zorg is een antroposofisch consultatiebureau.

De basis van consultatiebureau Mirre Zorg is, net als in de reguliere consultatiebureau gericht op de preventieve zorg voor baby’s, peuters en kleuters (0-5 jaar).

Tijdens de consulten op het bureau wordt de lengte en het gewicht bijgehouden. Ook wordt de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling gevolgd en is er aandacht voor opvoedkundige vragen.
Zorg vanuit de antroposofie.

Het verschil tussen Mirre Zorg en het reguliere consultatiebureau is dat ze naast preventieve zorg vanuit het antroposofisch mensbeeld kijken naar de ontwikkeling van kind en gezin.

Het team van Mirre zorg bestaat uit 1 verpleegkundige en 1 arts. Wat hier heel fijn aan is, is dat je elkaar goed leert kennen waardoor goede zorg op maat gegeven kan worden. Zoals velen het ervaren ben je bij Mirre zorg geen 'nummertje'.

Als je ervoor kiest om naar het reguliere consultatiebureau te gaan, is het eveneens mogelijk om af en toe een los consult bij Mirre zorg te plannen.
Kijk op www.mirrezorg.nl voor meer informatie.


Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Regulier consultatiebureau

Bij de opvoeding van je kindje komt heel wat kijken. Elke fase brengt nieuwe vragen met zich mee.
Meander Jeugdgezondheidszorg helpt je daarbij. De belangrijkste taak van Meander Jeugdgezondheidszorg is het bevorderen van een gezonde lichamelijke en psychosociale ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Dit wordt onder andere gedaan door:
  • - Het volgen van de groei en ontwikkeling van je kind
  • - Vroegtijdig opsporen van gezondheidsrisico’s en afwijkingen
  • - Vaccineren
  • - Het geven van voorlichting en advies over onder andere voeding, veiligheid en opvoeding
  • - Ondersteunen en adviseren van ouders/verzorgers. Eventueel verwijzen naar andere zorgverleners, zodat ouders vooral op eigen kracht de opvoeding van hun eigen kind kunnen doen.

De Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4-jarigen wordt uitgevoerd door medewerkers in verschillende functies:
  • Jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen
  • Consultatiebureau-assistentes: zij ontvangen ouders en/of verzorgers en hun kinderen op het consultatiebureau. Zij wegen en meten het kind, maken afspraken en zorgen voor de administratie
  • Screeners die de hielprik en de neonatale gehoorscreening verrichten
  • Docenten die de cursus zwangerschapsbegeleiding en -voorlichting verzorgen.
 
Shutterstock 250394872