Bevalling header

Wat is Hypnobirthing?

HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.

De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Het (geboorte) lichaam en de baby weten precies wat te doen. HypnoBirthing® leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte. Wanneer het aankomt op programmering en conditionering is te veel afwisseling niet altijd goed. Herhaling geeft het beste resultaat.

HypnoBirthing® is niet alleen een techniek maar ook een filosofie. Deze filosofie is mede gebaseerd op het boek ‘Moeder worden zonder vrees’(Childbirth without fear) van Dr Grantly Dick Read. HypnoBirthing® leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondragelijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte.

"We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself"

Introductiefilmpje

Cursusleiders in de buurt:

Gecertificeerde HypnoBirthing® cursusleidsters leren met succes vrouwen en hun geboortepartner te vertrouwen in het geboorteproces en angsten en beperkende gedachten los te laten. HypnoBirthing® cursusleidsters zijn te vinden in 40 landen over de hele wereld.

Hieronder 3 cursusleidsters in de buurt: Kijk voor alle Nederlandse cursusleiders op http://www.hypnobirthing.com/

Kinderwens

zwemmers

Zwangerschap

Zwangerschap

Nazorg

Kraamtijd

Anticonceptie

zwemmers