logo la vie echo

 

Wij zijn trots op ons eigen echocentrum la vie

 

Alle medische echo’s kunnen in Echocentrum La Vie gemaakt worden.
Voor slechts twee echo-onderzoeken (indien van toepassing) verwijzen we je door:
1) De 13- wekenecho: naar Echocentrum Echo Heerlen
2) GUO (geavanceerd echoscopisch onderzoek): naar het Zuyderlandziekenhuis/ Maastricht UMC+ ziekenhuis

Alle echo’s die we maken worden vergoed door je zorgverzekering.
Verder krijg je bij elke zwangerschapscontrole op onze praktijk een korte ‘pretecho (2D/3D)’.
Deze wordt niet gedeclareerd en bieden wij als extra service aan binnen La Vie.

Elke cliënt krijgt van ons bij het eerste zwangerschapsconsult een USB-stick mee. Hierop kunnen we de gehele zwangerschap de echofoto’s en korte echo filmpjes opslaan. Je krijgt ook af en toe een foto mee afgedrukt op echo fotopapier. Wanneer het lukt krijg je ook foto's mee in 3D.

echocentrum-la-vie-.jpg


Loubna Assabre, echoscopie/ vervangend verloskundige

Loubna de echoscopiste bij Echocentrum La Vie

Ik ben Loubna, de echoscopiste bij Echocentrum La Vie. Ook ben ik de vervangend verloskundige binnen de praktijk. Als één van de dienstdoende collega’s uitvalt door bijvoorbeeld vakantie, bijscholing of ziekte, zal ik haar rooster overnemen. Dat betekent dat je mij (vooral in vakantieperiodes) ook kunt tegenkomen bij je bevalling of in het kraambed. Wat hieraan enorm fijn is, is dat er nooit een vreemde aan je bed zal staan bij de bevalling. Ik ben opgegroeid in de regio Parkstad en al op jonge leeftijd wist ik dat mijn passie bij het vak verloskunde lag. Na mijn beëdiging ben ik als verloskundige vrijwel direct aan de slag gegaan als waarneemster bij verschillende praktijken. Na een periode in Noord-Brabant gewerkt en gewoond te hebben, ben ik weer terug in het mooie Zuid-Limburg. Sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier in Verloskundigenpraktijk La Vie en Echocentrum La Vie. Ik geniet volop van mijn beroep en heb het voorrecht om aanstaande ouders te begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van hun leven. Als verloskundige en echoscopiste hoop ik door goede persoonlijke begeleiding en voorlichting op maat vrouwen en hun partner vertrouwen te geven in hun eigen kracht en zelfbewust keuzes maken en zodoende tevreden terugkijken op een zeer bijzondere periode in hun leven. Tot ziens in het echocentrum!

Team foto verloskundigenpraktijk la vie wie begeleid de bevalling


Medische echo's

Echo's in de vroege zwangerschap

In onze praktijk krijg je een vroege echo, dit om te bepalen hoe ver je ongeveer zwanger bent.
Daarnaast krijg je in onze praktijk een termijnecho tussen de 10- 12 weken zwangerschap. Deze echo is onder andere om de duur van de zwangerschap te bepalen en de uitgetelde datum vast te stellen. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur. (Deze echo's worden vergoed).

In de zwangerschap krijg je een aantal medische echo’s aangeboden. Je mag altijd zelf beslissen of je de echo wel of niet wilt laten maken. Alle echo's worden vergoed door je zorgverzekeraar, met uitzondering van de combinatietest. (Zie de informatie over de combinatietest onder het kopje zwangerschap/prenataal onderzoek). Verder worden er in de zwangerschap ook wel eens op medische indicatie echo's verricht (deze worden ook vergoed).

De 20 weken echo ( seo )

De 20 weken echo rond de 20 weken zwangerschap. (Deze echo wordt vergoed).
Dit structureel echoscopisch onderzoek (SEO) is bedoeld om te beoordelen of de organen van je baby op een normale wijze zijn aangelegd. Hierbij kunnen ook andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is.

De 20 weken echo is geen garantie op een gezond kind. Niet alle afwijkingen kunnen worden gezien op de echo. De echo brengt geen risico's mee voor moeder of kind. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur.

Je mag altijd zelf beslissen of je een echo-onderzoek wel of niet wilt laten uitvoeren.

Voor meer informatie over het structureel echoscopisch onderzoek:
https://www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl/20-wekenecho
https://www.rivm.nl/down-edwards-patau-en-seo/structureel-echoscopisch-onderzoek-seo

April 2022 Folder informatie over de 13 20wekenecho 1


De 30 weken echo ( groeiecho )

Bij 30 weken wordt er een groei-echo gemaakt. Zo kun je zien of het kindje gemiddeld groeit, wat zwaarder of wat lichter is. (Deze echo wordt vergoed)

marjolein-en-sean.png

loubna-echoscopiste-.jpg


Hoe wordt een echo gemaakt?

Meestal kan de echo gemaakt worden via de buik. We noemen dit een uitwendige echo.
Soms, vroeg in de zwangerschap of als de baarmoeder slecht in beeld te brengen is, kan het nodig zijn de echo via de vagina te maken.
We noemen dit een inwendige echo. Het is belangrijk dat je blaas gevuld is wanneer je voor de eerste keer op controle komt, dit voor een zo optimaal echobeeld.

Echocentrum La Vie Verloskundigenpraktijk la vie

Echocentrum La Vie

Welke echo's bieden wij aan in ons echocentrum la vie:

Bijna alle medische echo's kunnen in onze eigen verloskundigenpraktijk worden gemaakt. We hoeven je hiervoor niet te verwijzen naar een ziekenhuis en of ander echocentrum.

Wij verwijzen je enkel voor de 13 wekenecho en de GUO (geavanceerd ultrageluid onderzoek) nog naar het ziekenhuis.


Locatie Brunssum en Eygelshoven

foto-praktijkpand-la-vie-eygelshoven.jpg
Vitaliteit  Placenta
 Termijn   Ligging
Echo na miskraam   Spiraalcontrole
Bloedverlies  Geslachtsbepaling
Groei 20 wekenecho 
Meten van de baarmoederhals
foto-lokatie-brunssum-la-vie.jpg

Kinderwens

zwemmers

Zwangerschap

Zwangerschap

Nazorg

Kraamtijd

Anticonceptie

zwemmers