Al voor dat je zwanger bent naar een verloskundige gaan?!

Waarom is dat zo belangrijk?

kinderwensLaVie

Wanneer je graag zwanger wilt worden heb je wellicht vragen als:

Waar moet ik allemaal rekening mee houden?
Wanneer ben ik vruchtbaar?
Moet ik eerst naar de huisarts of kan ik meteen naar een verloskundige?
Wat mag ik niet meer eten?
Hoe zit het met de medicijnen die ik gebruik, kunnen die kwaad als ik zwanger wil worden, of als ik zwanger ben?
Er komen ziektes voor in mijn familie, heeft mijn kind hier ook kans op?
Hoe vergroot ik de kans op zwangerschap?!

Deze en nog veel meer vragen kunnen wij voor je beantwoorden op het Kinderwensspreekuur. Hier kunnen wij voorlichting en adviezen geven, en beantwoorden wij alle vragen die je hebt. Dit alles voor een zo optimaal mogelijke zwangerschap met zo min mogelijk risico’s voor moeder en kind.

Aanmelden Kinderwens spreekuur

Telefonisch: 045- 763 34 372 (Elke werkdag tussen 10:00 - 13:30)

Vergoeding

Het tarief voor het kinderwens spreekuur wordt helaas niet (door elke zorgverzekeraar) vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden wel een deel van het consult. Dit kun je navragen bij je eigen zorgverzekeraar.
Het consult bestaat uit voorbereiding, uitvragen van alle gegevens, risicoselectie met beleid, eventuele verwijzingen en administratieve werkzaamheden.

Er zijn verloskundigenpraktijken die daarom kosten in rekening brengen voor dit kinderwensspreekuur (meestal €92,36). In onze praktijk zijn er geen kosten verbonden aan het kinderwensspreekuur!

Foliumzuurtabletten

Wil je graag zwanger worden, start dan al met het slikken van foliumzuurtabletten van 0,4 of 0,5 mg te slikken.
Deze zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Ze verkleinen de kans op een kindje met een neuraal buis defect (o.a. open ruggetje) met 50-70%. Je moet 1 keer per dag een tablet van 0,4 mg nemen, tenzij je al eerder een kindje met een neuraal buis defect hebt gehad of medicijnen tegen epilepsie slikt. Dan moet je 1 keer per dag een tablet van 5 mg slikken.

Zwangerwijzer invullen!

Voordat je op het spreekuur komt raden wij aan dat zowel jij als je partner de “zwangerwijzer” invult op www.zwangerwijzer.nl 
Via deze site wordt er door middel van een vragenlijst bekeken of er voor jullie specifieke situatie risico’s zijn m.b.t. de zwangerschap. De uitdraai van deze vragenlijst kunnen jullie dan mailen/ opsturen of afgeven bij ons op de praktijk (voordat je op het kinderwensspreekuur komt). Wij bekijken dan samen met jullie hoe deze risico’s kunnen worden verholpen of verkleind. Mail de zwangerwijzer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Kijk ook eens op de website: straks zwanger worden