Bevalling header

Continue begeleiding tijdens de bevalling

Continue begeleiding betekent dat vrouwen, vanaf het moment dat de bevalling begonnen is, begeleid worden door een verloskundige en/of een kraamverzorgende. Vrouwen die continue begeleiding krijgen kijken meer tevreden terug op hun bevalling, hebben minder behoefte aan pijnstilling zoals een ruggenprik, hebben minder vaak een kunstverlossing of een keizersnede en bevallen sneller!

Sjoerd-deel-1-451.jpg


Je partner, je moeder, je vriendin of de kraamverzorgster

Tijdens het gesprek over de bevalling (geboorteplan) kun je aangeven of je continue begeleiding wilt tijdens je bevalling.
Je kunt vanaf het begin van de bevalling begeleiding krijgen van je partner, je moeder, je vriendin, of de kraamverzorgster.

De kraamverzorgster

Als je graag wilt dat de kraamverzorgster vanaf het begin van de baring bij je is dan bel je de verloskundige zodra jij denkt dat de bevalling begonnen is.

Wij komen dan bij jou langs en vragen hoe het met je gaat. Bovendien zullen we lichamelijke controles doen om na te gaan hoe het met jou en je kind gaat. Vervolgens bespreken we aan welke begeleiding jullie behoefte hebben. Afhankelijk van jou wensen en hoever je met de bevalling bent, zal de kraamverzorgende en/of de verloskundige bij je blijven om je te helpen en te ondersteunen. Wij bellen dan de kraamzorg op.

Dit betekent niet dat zij voortdurend bij jou in de kamer is. Als je dat fijner vindt dan kan zij ook ergens anders bij jou in huis, in de buurt blijven, zodat zij beschikbaar is zodra jij haar nodig hebt.

Wanneer de bevalling doorzet, dan zullen de verloskundige en de kraamverzorgende bij jou blijven tot na de geboorte van je kind.
Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, dan blijft een obstetrie- en gynaecologie-verpleegkundige of een verloskundige bij je.

continuebegeleidingbevallingLaVie.jpg

DOULA

Als je dat wilt, kan je ook ondersteund worden door een doula. Een doula is hier speciaal voor opgeleid. Doula’s zijn niet overal beschikbaar en de kosten voor een doula worden niet altijd vergoed door je ziektekostenverzekering.

Meer informatie

Wil je meer informatie over continue begeleiding tijdens je bevalling kijk dan op knov.nl

 

Kinderwens

zwemmers

Zwangerschap

Zwangerschap

Nazorg

Kraamtijd

Anticonceptie

zwemmers