Team 2 bestaat uit drie verloskundigen: Lian, Linda en Joanna. Zij begeleiden de cliënten die onder leiding van de gynaecoloog een hoog risico zwangerschap hebben.

Alle mensen die onder behandeling van de gynaecoloog zijn, mogen in de zwangerschap een vijftal consulten onder begeleiding van de verloskundige in de verloskundigenpraktijk krijgen.
Dit noemen we gedeelde zorg. Deze cliënten zullen niet onder begeleiding van de verloskundige uit onze praktijk bevallen maar in het ziekenhuis met een klinisch verloskundige of gynaecoloog. Je kunt Lian, Linda of Joanna daarom tegenkomen voor de zwangerschapscontroles en in het kraambed, wanneer je gedeelde zorg bent tussen ziekenhuis en La Vie.
De bevalling wordt in het ziekenhuis begeleid. Loubna is verloskundige en de echoscopiste van La Vie. Zij ondersteunt ook team 2 in geval van vakanties/ ziekte/ bijscholing/ verlof en dergelijke.

Verloskundigenpraktijk La Vie Team 2 Lian en Joanna verloskundigen

Alle mensen die onder behandeling van de gynaecoloog zijn, mogen in de zwangerschap een vijftal consulten onder begeleiding van de verloskundige in de verloskundigenpraktijk krijgen.
Dit noemen we gedeelde zorg. Deze cliënten zullen niet onder begeleiding van de verloskundige uit onze praktijk bevallen maar in het ziekenhuis met een klinisch verloskundige of gynaecoloog. Je kunt Lian en Joanna daarom tegenkomen voor de zwangerschapscontroles en in het kraambed, wanneer je gedeelde zorg bent tussen ziekenhuis en La Vie.
De bevalling wordt in het ziekenhuis begeleid. Loubna is verloskundige en de echoscopiste van La Vie. Zij ondersteunt ook team 2 in geval van vakanties/ ziekte/ bijscholing/ verlof en dergelijke.

 

Lian Ramakers, Verloskundige (Team 2)

nina vizzarri verloskundigenpraktijk la vie

Hallo allemaal! Graag wil ik mij aan jullie voorstellen;

Mijn is naam is Lian Ramakers. Samen met mijn gezin woon ik in het mooie “bergdorpje” Sweikhuizen. Dagelijks maken we een wandeling met onze hond en genieten van de mooie bossen en velden om ons heen. Ik ben getrouwd en wij hebben drie kinderen. Al onze “spruiten” zijn thuis geboren waarbij mijn bevallingen begeleid werden door mijn eigen toegewijde collega’s. Intussen zijn onze kids studerende 20’ers en vliegen ze langzaam ons huis uit.

Al heel wat jaartjes draai ik mee in het verloskundig wereldje. Na mijn studie aan de ouderwetse vroedvrouwenschool te Heerlen ben ik eerst werkzaam geweest in een verloskundigen praktijk. Later ben ik overgestapt naar het Heerlens Ziekenhuis. Daar heb ik met veel plezier als klinisch verloskundige heel wat bevallingen begeleid. Vele facetten van dit fascinerende vak heb ik mogen aanschouwen en altijd bleef dit boeiend!

Vorig jaar heb ik besloten om het wat rustiger aan te gaan doen en ben ik gestopt met mijn werk op de verloskamers. Echter die rust was maar van korte duur daar de vraag kwam van Praktijk La Vie om in de praktijk te ondersteunen tijdens de spreekuren en kraamvisites van de 2e lijns cliënten. Vanaf 2022 is het namelijk zo dat wanneer je volledig onder zorg van de gynaecoloog in het ziekenhuis bent (de 2e lijn), je ook een aantal controles in de verloskundigenpraktijk krijgt (de 1e lijn). De bevalling vindt in dat geval altijd klinisch plaats onder leiding van de gynaecoloog. Deze vrouwen komen in de zwangerschap en in het kraambed onder mijn en Joanna’s zorg binnen La Vie. 
Natuurlijk hoefde ik daar niet lang over na te denken! Heel leuk om weer werkzaam te zijn in de eerste lijn waar mijn verloskundige werk ooit begon! En heel fijn om deel uit te maken van een enthousiast hardwerkend team!

Graag wil ik alle cliënten die wegens een medische indicatie in het ziekenhuis moeten gaan bevallen extra ondersteunen in de zwangerschap om goed voorbereid de bevalling tegenmoed te kunnen zien. En natuurlijk kom ik dan graag in het kraambed de nieuwe wereldburger bewonderen en knuffelen!

Mocht je interesse hebben in een uitgebreidere voorbereiding op jouw bevalling dan kun je bij mij terecht voor de cursus “Positief en Ontspannen Bevallen”. Je kunt mij altijd benaderen voor meer informatie hierover of je kunt al eens kijken op de site “Zwangerschapscursus Limburg”. Al met al fijn om jullie te ontmoeten binnen de praktijk La Vie!

Tot ziens in de praktijk!


Joanna Peters, Verloskundige (Team 2)/ echoscopiste

Ik ben Joanna Peters, opgegroeid in Landgraaf en nu woonachtig in Voerendaal. 2022 begon voor mij goed, ik mocht mij namelijk aansluiten bij deze leuke groep toegewijde en gedreven verloskundigen, echoscopisten en assistentes.

Ik ben bijna 12 jaar werkzaam geweest op de verloskamers en kraamafdeling van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Bovenaan mijn bucketlist
stond het werken in een eerstelijns praktijk. Met de vorige jaarwisseling nam ik mij dan ook voor te gaan solliciteren bij praktijken in mijn woonomgeving. Al snel mocht ik bij een praktijk in de buurt starten als tijdelijke waarneemster. Enkele maanden later kwam La Vie, via een leuke omweg, op mijn pad. En nu heb ik ook nog het geluk dat ik deel mag gaan uitmaken van team 2, een droom die uitkomt!

Ik ben voor het eerst moeder geworden in juni 2011 van Luuk. Twee jaar later in 2013 werd zijn zusje Saar geboren. En in 2017 kregen ze nog een broertje Juul. Mijn ervaringen neem ik mee waardoor ik mij nog beter kan inleven in wat jullie meemaken.

Door mijn ervaring uit het MUMC+ weet ik heel goed waar de grens van de fysiologie ligt en wanneer er hulp nodig is van een gynaecoloog. Binnen La Vie ben ik werkzaam als verloskundige en echoscopiste in team 2. Ik sta ingeschreven bij de kwaliteitsregisters van de KNOV.

Cliënten die gedeelde zorg tussen ziekenhuis en La Vie hebben, maar onder begeleiding van het ziekenhuis moeten gaan bevallen komen mij binnen La Vie tegen tijdens het spreekuur, en in het kraambed.

Ik kijk er naar uit om jullie als aanstaande ouder(s) te gaan begeleiden zodat jullie tevreden terugkijken op de start van jullie ouderschap!

Tot ziens in de praktijk en het echocentrum!

 

Linda Verheijden, Verloskundige (Team 2)/ echoscopiste

Hoi lieve mensen, mijn naam is Linda Verheijden en sinds 2023 werk ik bij La Vie.
Samen met mijn man Rik, dochter Jolien uit 2020 en zoon Teun uit 2022 woon ik in Heerlen.

Mijn verhaal begon in 1989 toen ik als 3e kind thuis geboren werd in Montfort. Hier groeide ik op met 1 zus en 2 broers. Als kind was ik al gefascineerd door zwangerschappen en baby's. Ik liep altijd met poppen te slepen, stopte ze onder mijn trui alsof ik zwanger was, in een draagzak of in de poppenwagen. Als iemand me vroeg wat ik later wilde worden zei ik altijd "mama". 

Na de middelbare school was er voor mij dan ook geen enkele twijfel om de verloskunde opleiding te starten, welke ik in 2012 afrondde.
5 jaar heb ik in de Betuwe gewerkt, waar bijna iedereen thuis beviel, maar ik miste mijn Limburg en het plat praten. Ik kwam in 2017 in Heerlen wonen en werken. 

De weg naar het ouderschap vind ik heel mooi en het is nog elke dag bijzonder dat ik daar onderdeel van mag zijn en zwangere vrouwen en hun partner hierin mag begeleiden.
Je kunt me tegen komen op het spreekuur, bij het plaatsen of verwijderen van een spiraal/implanon en tijdens kraamvisites.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten. Tot snel op het spreekuur!